fbpx

Haarden Centrum Nederland

Het online landschap van haarden en kachels is in Nederland groot genoeg voor heftige competitie. Op basis van 692 relevante online zoektermen, met een gemiddeld bereik van circa 387.400 maandelijkse zoekopdrachten, had Haardencentrum Nederland slechts 1% zichtbaarheid in de organische zoekresultaten. 16 maanden later is dit zichtbaarheidsaandeel gestegen naar circa 28%.

  • Visibility op 1 maart 2020 1% 1%
  • Visibility op 1 november 2021 28% 28%

Nieuwe eerste pagina posities

Zoekwoorden in de index

De uitdagingen

Minder afhankelijk worden van Google Ads

Haardencentrum Nederland was voorheen vólledig afhankelijk van betaalde Google Ads campagnes. Hun belangrijkste online kanaal leek bij hun voormalige marketingpartner steeds minder goed te lopen. Hierdoor ontstond de urgentie om het Ads kanaal op gezond en winstgevend niveau te brengen en de wens om ook organisch te positioneren. Deze wens is inmiddels in vervulling gegaan.

Alloceren van budgetten voor serieuze online groei

Eerst namen wij het Google Ads account over en realiseerden wij 57% méér leads met lagere kosten. Het verschil plus een beetje is vanaf dat moment ingezet voor advies en het opbouwen van online autoriteit en dit leidt nu tot een sterke groei in het aantal organische posities op de eerste pagina van Google.nl.

Organisch landelijk positioneren op generieke zoektermen

Gezien een nieuwe haard voor veel mensen een serieuze investering is, ligt de informatiebehoefte van klanten ook hoog. Potentiele klanten doen intens onderzoek op internet voordat zij een haard kopen. Voor Haardencentrum Nederland is het van belang om binnen iedere fase van de customer journey zichtbaar te zijn. Dus op specifieke zoekwoorden als ‘houtkachel kopen, ‘gashaard buiten’, maar ook op high volume zoektermen zoals ‘houtkachels’ en ‘haarden’. Haardencentrum Nederland staat inmiddels met al deze zoektermen organisch op de eerste pagina van Google.nl en is hierdoor o.a. minder afhankelijk geworden van betaalde Google Ads campagnes. Wil je weten hoe wij jouw online doelstellingen ook kunnen behalen, neem dan contact met ons op. Je kunt natuurlijk ook een bezoek brengen aan de showroom van Haardencentrum Nederland in Elspeet!