fbpx

Mastertools

Gereedschap is online één van de meest competitieve markten en staat dus op ons lijft geschreven! Behalve dat we met Mastertools stug op positie 1 staan op het woord ‘gereedschap’, hebben we voor Mastertools op dit moment meer dan 3734 posities op de eerste pagina van Google.nl gerealiseerd. Daarnaast kent nu bijna iedereen de naam Mastertools.

  • Visibility op 1 mei 2018 2% 2%
  • Visibility op 1 november 2021 63% 63%

Nieuwe eerste pagina posities

Zoekwoorden in de index

De uitdagingen

Minder afhankelijk worden van Google Ads

Mastertools was voorheen vooral afhankelijk van het betaalde kanaal. Het zichtbaarheidsaandeel in organic search lag op dat moment rond de 2%. Op dit moment behaalt Mastertools.nl een zichtbaarheidsaandeel van ruim 63% o.b.v. minstens 1,5 miljoen maandelijkse zoekopdrachten. Alhoewel zij voor kostenvermindering in Ads konden gaan, zijn zij juist nóg actiever gaan adverteren, wat op veel verschilende relevante zoekthema’s zorgt voor een vorm van paginadominantie.

Positioneren op generieke zoekwoorden

Gereedschap, boorhamer, afkortzaag, schuurmachines, het zijn allemaal zoekthema’s waar webshops in gereedschap goed op willen ranken zonder per klik te moeten betalen. Behalve dat Mastertools op deze zoekwoorden in de top 5 staat, neemt het aantal posities op soortgelijke generieke zoekwoorden rap toe.

Meer weten?

Ben jij verantwoordelijk voor een webshop in een competitieve markt en wil jij weten hoe wij dit ook met jouw domein kunnen doen? Neem even contact op.