fbpx

Copywriting voor SEO

Wanneer je de meest rijke inhoud wilt aanbieden aan je online bezoekers zal je verder moeten gaan dan alleen een tekst schrijven. Om je pagina’s hoog te laten ranken schakel je via Digital Monks ervaren copywriters voor SEO in. 

Direct meer info?

Vraag mijn copywriting prijs op

Zo werkt copywriting voor SEO

Start met zoekwoordenonderzoek

Een copywriter wilt eerst weten welke zoektermen voor jou relevant zijn en onderzoekt o.a. de woorden waar je al op rankt, de zoekwoorden waar je grootste concurrenten op ranken en de zoekwoorden waar je zelf mogelijk nog niet aan gedacht had. Zo wordt ‘kunstgras’ regelmatig ook ‘grastapijt’ genoemd of ‘houtkachels’ ook wel ‘houthaarden’.

Schrijf voor gebruikers

De eerste teksten worden niet voor zoekmachines geschreven, maar voor je bezoekers. Dit is het onderdeel waar je denkt aan de juiste inhoud, de gewenste tone of voice, etc. Zorg hierbij dat je teksten waardevol zijn voor je bezoekers door deze objectief te schrijven. Dus benoem bijvoorbeeld kleuren, afmetingen, aantallen, toepassingen, etc. 

Tekst optimaliseren voor zoekrobots

Wanneer je teksten voor bezoekers klaar zijn wil je deze vervolgens optimaliseren voor zoekmachines. Hierbij denk je o.a. aan de heading structuur (h1 t/m h6), opbouw van alinea’s, gebruik van relevante termen, tabellen,  interne links, etc. Om interne concurrentie te voorkomen is het belangrijk om niet meerdere pagina’s over hetzelfde onderwerp te laten gaan.

Tarieven voor copywriting

Voor webpagina’s zoals categorieeen hanteert Digital Monks €100,- per tekst inclusief interview, onderzoeken, aanpassingen, etc. Voor het schrijven van externe publicaties betalen onze linkbuilding klanten niets. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Teksten laten schrijven door Digital Monks

Visibility per zoekthema

Veel bedrijven (en bureaus) vinden het lastig om SEO meetbaar te maken. Daarom werkt Digital Monks op basis van visibility share. Al jouw relevante zoekwoorden worden ingedeeld, zodat je ziet hoeveel procent zichtbaar je bent binnen afzonderlijke categorieeen of productgroepen.

Werk met één contactpersoon

Niets is zo irritant als een nummertje te zijn van het bedrijf waarmee je samenwerkt. Bij Digital Monks verdwijn je niet over de schutting. De man die je spreekt is ook de man die het voor je uitvoert. Vooral als je snel iets geregeld wilt hebben is dat een uitkomst voor veel MKB’ers.

Indexatiegraad verhogen

Het optimaliseren van webteksten heeft als doel om de meest rijke content aan je online bezoekers aan te bieden én om het zoekmachines zo makkelijk mogelijk te maken, om te begrijpen waar de inhoud per specifieke pagina over gaat. Het gevolg van goede copywriting is meestal dat een domein op veel meer zoektermen geindexeerd wordt binnen de eerste 100 zoekresultaten.

Aantoonbare resultaten

Met copywriting zijn er ook concrete doelen te stellen. Weten wat het huidige zichtbaarheidsaandeel is voor een bepaald zoekthema en weten wat ervoor nodig is om de gestelde doelen te behalen. Goede copywriting draagt bij onze klanten sterk bij aan een groeiend aantal online vertoningen.

Periodiek teksten live

Het kan zijn dat je tientallen pagina’s hebt waarvan de tekst te summier is of volledig ontbreekt. Het laten schrijven van al je webteksten kan dan een serieuze investering zijn. Veel van onze klanten laten maandelijks een klein aantal teksten opleveren of vernieuwen, zodat dit wel beheersbaar blijft.

Samenwerken met je partners

Bij ieder traject werken wij meestal samen met de webbouwers en online marketeers van onze klanten. Zij worden voorzien van advies, begeleiding en controle. Zowel op het gebied van techniek als op het gebied van content. Het komt ook voor dat andere bueraus de teksten schrijft op basis van onze aangeleverde adviezen, echter kost dit onnodig controle- een aanpasmomenten.